Peräkylän pelastuslaitoksen jermut

Peräkylän pelastuslaitos ylpeänä esittää erään paloasemansa tehotiimin… Varokaa vaan kaikki – tässä he tulevat.

Pääosissa

Pomo
Pomo Herra Iso-Herra eli päällikkömme. Poletit olkapäillä painavat varmaan enemmän kuin mies itse. Uskollinen ystävä löytyy aina miehen rintataskusta. Monitaituri: osaa ajaa, puhua puhelimeen, kirjoittaa ja katsoa karttaa samaan aikaan. Tykkää punaisista mersuista - etenkin puhtaista, juuri pestyistä.
Söpö
Söpö Talon toiseksi isoin herra (ei pidä ollenkaan jos siitä muistuttaa), eli paloesimiehemme ja palotarkastajamme sekä uskollinen lintubongarimme. Tärkeimpinä työvälineinä ovat kiikarit ja tikapuut. Nuorehkosta iästään huolimatta laskee päiviä eläkkeelle jäämiseen.
Muru
Muru Palomies-sairaankuljettaja. Jos hän ei olisi päätynyt tälle alalle, niin hänestä olisi tullut rallikuski (ainesta siihen hänessä on tänäkin päivänä). Kokenut elämänsä aikana kovia. Elää elämäänsä päivä kerrallaan ottamatta paineita juuri mistään.
Touho
Touho Palomies-sairaankuljettaja. Pelkää korkeita paikkoja. Mestari paikkailemaan loukkaantuneita lintuja, kuten metsoja. Vastustaa henkeen ja vereen kaikkea uutta. Erittäin neulakammoinen - paitsi silloin kun pääsee pistämään toisia. Touhuaa paljon ja ajattelee vasta sitten.
Kukkis
Kukkis Ambulanssista toiseen pomppiva lähihoitaja ja taktinen ensihoitoryhmä wannabe. Saa aikaan monenlaista hämminkiä muovikuula-aseensa kanssa. Nyytin rakastava isä.
Harjoittelija
Harjoittelija Rohkea nainen, joka uskaltautuu liittymään Jermujen seuraan. Alku-ujouden jälkeen alkaa näyttää kynsiään ja hänestä alkaa kehittyä yksi Jermuista.
Orja
Orja Omistaa myös oikean nimen, mutta kukaan talossa tuskin tietää sitä. Harjoittelijana (eli orjana) paloasemalla. Kuntamme sopimuspalomies sekä opisto wannabe. Vaikka on asunut paikkakunnalla koko ikänsä, eksyy silti joka paikkaan. Mestari autojen naarmuttamisessa. Ei pidä punaisesta — etenkään paloauton punaisesta.
Joku
Joku Jos Orja ei ole syyllinen, niin se on Joku. Kaikki tehtävät pyritään siirtämään tälle, etenkin jos Orja on kykenemätön niitä tekemään. Jos ei Orja, niin Joku tekee aina kaiken (eli lopulta kukaan ei tee yhtään mitään). Kukaan ei tiedä miltä Joku näyttää. Joku tekee mielellään erittän paljon juhlapyhävarallaoloa. Tunnetaan myös nimellä Arska.

Sivuosissa

Känny
Känny Meille tärkein kapistus. Kertoo milloin meidän pitäisi tehdä oikeasti töitä. Pahin vihollisemme virka-aikaan, mutta ylin ystävämme etenkin sunnuntaisin.
Kolina
Kolina Toinen ahkerista paikallispoliiseistamme. Ampuu ennemmin kuin juoksee jonkun perässä.
Yrjö
Yrjö Maailman lempein ja ymmärtäväisin poliisisetä - tai sitten ei. Sekä Yrjö että Kolina kiusaavat mielellään palomiehiä aikansa kuluksi.
Työpaikkapsykologi
Psykologi Tarkoittaa hyvää, mutta häntä ei oteta koskaan vakavasti - ainakaan paloasemalla. Elämänsä suurimpana tavoitteena saada muokattua Jermuista myötätuntoisia, ystävällisiä ihmisiä.
Lääkäri
Lääkäri Edustaa kuntalaisillemme toivoa, elämää ja terveyttä. Joutuu tahtomattaan mukaan Jermujen erinäisiin tempauksiin.
Aatu
Aatu Harmiton pikkurikollinen, joka kiusaa ja työllistää mielellään paikallispoliisejamme. Leikkii mielellään kissa ja hiiri - leikkiä viranomaisten, etenkin poliisin kanssa.

Tulossa

Nyytti
Nyytti Uusin lisä paloaseman henkilöstöön. Varsin nuoresta iästään johtuen osaa vasta istua ja itkeä. Mutta koulutus palomieheksi etenee silti varsin mallikkaasti.
Topi
Topi Murun iloinen flättipoika.
Hauturi
Hauturi Lääkärin veli. Edustaa kuntalaisillemme epätoivoa, kuolemaa ja surua. Tunnetaan kyläläisten keskuudessa nimellä Herra Kuolema. Jostain kumman syystä elelee erakkona.